Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødning i tidlig graviditet

Spørsmål

Hei. Jeg er gravid i uke 7 i dag (lørdag). Torsdag fikk jeg lyserosa på papiret når jeg var på do. Dette kunne jeg også se resten av torsdag og fredag morgen når jeg var på do (såvidt man kunne se det på papiret disse gangene). Fredag ettermiddag var det noe blod i trusa, 2-3 flekker. Kan dette være spontanabort? Har ikke hatt antydning til noe mer blødning etter fredag.

Kvinne 26
Svar

  

Ved blødning i tidlig graviditet er det alltid fare for at det kan være starten på en abort, men da vil blødningen gjerne øke på og etter hvert også bli smertefull.

Det kan også være andre årsaker til spotting (flekkvis blødning), og her tenker jeg spesielt på at det kan komme blødning fra livmorhalsen som er sårbar på grunn av de store hormonendringer som skjer. En slik blødning kan spesielt komme etter samleie eller ved hard avføring.

Det er to måter til å vurdere om graviditeten utvikler seg normalt. Dels å vurdere graviditeten med ultralyd, dels å følge med måling av svangerskapshormonet HCG og se at det stiger som forventet (dobling annenhver dag). 

Vi får håpe at det ikke blir mer blødning og graviditeten utvikler seg normalt.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-