Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blodig utflod i uke 19

Spørsmål

Hei. Er gravid uke 19+0. Har høyrisiko svangerskap og har mistet både i ma og dødfødsel. Dødfødsel mest pga morkakesvikt. I dette svangerskapet nå går jeg på blodfortynnende medisin. Fra ca. Uke 14 har jeg opplevd brun utflod og trudde jeg hadde mistet igjen. Har vært på ul og fikk vaginalundersøkelse men alt var bra. Fikk ta dirkning av utfloden og urin men det var også fint. Fikk på nytt ny brun blødning i uke 17 men alt var bra det også. Fikk aldri svar på hva som kunne være årsaken men så lenge barnet i magen har det fint så ble jeg beroliget. Men så nå på siste kontroll på fredagen (ordinar ul) uke 18+3 var alt flott. Men så visste urinprøven L2+ . Fikk fort time til fastlegen og så ble det antibiotika mot uvi. Men så nå uke 19 +0 er det på’n igjen med brun utflod/blødning. Fikk ta ultralyd igår som visste at lille har det fint, men jeg fremdeles får ikke til å slappe av pga blødningen og har fremdeles brun utflod/blødning idag. Nesten som det er mere brunt i dag enn igår. Vet ikke som det kan ha sammenheng med blødningen jeg har nå men dagen jeg fikk den har jeg kastet opp på morgen og det ble en del press ved oppkast. Kan det forårsake blødningen ? Vil også si at underlivet mitt virker litt annerledes nå, er mer blodfylt og oppsvulmet enn vanlig.

Mann 25
Svar

  

Jeg forstår at du er engstelig etter det du har opplevet. Nå er du kommet så langt i graviditeten at det er stor sjanse for at det går bra. Ultralyd viser at fosteret vokser, og alt ser normalt ut.

Men så er det denne blødningen og spørsmålet om hvor den kommer fra? Du beskriver selv at underlivet virker mer blodfylt og oppsvulmet. Det kan også være tilfelle med livmorhalsen som blir påvirket av den økte hormonproduksjon i graviditeten. Det kan være rikelig med blodkar på livmorhalsen som kan gi blødning ved samleie og press på underlivet (som ved oppkast). Det kan være lurt med en ny vaginalundersøkelse for å se om blødningen kan stamme fra livmorhalsens overflate.

Lykke til med svangerskapet videre.

Vennlig hilsen Mette