Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Betent sår på brystvortene og amming

Spørsmål

Hei, Sønnen min har akkurat vært gjennom en runde med munn, fot og håndsyke. Itillegg har han fått en ny tann og hatt mye ubehag som har gjort at han har endret dietaket. Jeg har nå fått verkende sår på begge brystvortene. Hva kan jeg gjøre for at det skal gro raskest mulig? Sist jeg fikk ett sår, pumpet jeg og ammet med det andre. Men nå har jeg fått på begge to. Er det farlig å la han amme fra ett sår med verk?

Kvinne 28
Svar

Hei.


Det er ikke farlig for barnet å amme, selv om du har disse sårene. Det viktige er best mulig pleie av sår og hud, slik at dette får best mulig forhold for å tilheles.

Multi-mam kompresser gir intensiv tilheling av sår. Kjøp disse på apoteket, og følg veiledningen på bruksanvisningen nøye. Gelen som er i disse, er ikke farlig for barnet.  Purelan er navnet på en annen god salve mot slike plager. 

Forøvrig vil jeg anbefale deg å ta kontakt med helsestasjonen, for der vil helsesøster kunne gjøre vurderinger av årsaker (tann, sugestilling?) og gi deg god veiledning. Ikke helt sjeldent vil det å løse slike problemer, kunne løses bedre i form av en prosess hvor rådene vurderes fortløpende, alt etter årsak og utvikling, enn med ett stykk spørsmål-svar, slik som her, så bruk for all den gode kompetansen og hjelpen som helsesøster vil kunne gi deg her. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-