Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Åreknuter i bekkenet og fertilitet

Spørsmål

Hei. 17.09.18 fant jeg ut at jeg var gravid men jeg hadde ingenting i fostersekken. Fikk vite at jeg hadde Blighted ovum og måte ta abort.

Tidligere fikk jeg en jente som er født 28.01.13. Jeg fikk henne 2 uker før termin. Fødselen ble satte i gang da det var svært lite vann i fostersekken. Barnet er frisk og rask i dag. Jeg har hatt 2 koniseringer tidligere før jeg ble gravis i 2018 Jeg har ikke gått på noe prevensjon siden starten av januar 2018 Jeg var nylig hos legen.

Vi har tatt røntgen med kontrast av bekken region. Viser seg at jeg har åreknuter i hele lille bekkenet. Rundt eggledere, rundt eggstokkene og rundt livmora. Hypotesen til legen var at det var derfor jeg ikke ble gravid og at jeg har sekundær inferlitet. Han viste ikke om dette var noe dem kunne gjøre noe med. Ble ikke henvist videre og jeg sitter her og vet svært lite. Forslag på hva jeg skal gjøre videre?

Mann 30
Svar

Hei og takk for henvendelse her på lommelegen med informasjon om din historie. 

På bakgrunn av de opplysningene du gir her er det ikke mulig å gi en god forklaring på hvorfor du ikke har blitt gravid igjen. 

Jeg vil råde deg til å ta kontakt med gynekolog enten direkte eller bli henvist fra din fastlege. Det bør gjøres en ultralyd undersøkelse av din livmor og eggstokker samt at det bør gjøres hormonanalyser. 

Det er ekstremt sjelden at åreknuter i bekkenet påvirker evnen til å blir gravid, slik at dette synes jeg du bør få sjekket nærmere hos en gynekolog. Lykke til med videre undersøkelser.  


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-