Komplikasjoner i svangerskapet

Ikke alle svangerskap forløper uten skjær i sjøen. Vi har samlet de vanligste komplikasjonene som kan oppstå i løpet av graviditeten.

ER ALT I ORDEN: På svangerskapskontroll vil lege og jordmor sjekke at alt er bra med deg og barnet ditt. Det er sjeldent alvorlige komplikasjoner oppstår. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock
ER ALT I ORDEN: På svangerskapskontroll vil lege og jordmor sjekke at alt er bra med deg og barnet ditt. Det er sjeldent alvorlige komplikasjoner oppstår. Foto: NTB Scanpix/Shutterstock Vis mer

Vi anbefaler ikke at du som er gravid skal fokusere på alt som kan gå galt, dette er ikke hensikten med denne artikkelen. Derimot tror vi at kunnskap kan være til hjelp hvis sykdom eller skade er i ferd med å utvikle seg eller allerede har skjedd. Her kan du finne medisinsk informasjon om noen sykdommer og tilstander som kan oppstå, på grunn av svangerskapet.

Komplikasjoner tidlig i svangerskapet:

Komplikasjoner senere i svangerskapet:

Komplikasjoner som opptrer senere i svangerskapet kan ha vært der hele tiden, men fører først til symptomer et stykke ute i svangerskapet.

Oppdatert 17.09.06 av: Cecilie Arentz-Hansen, lege
Oppdatert 22.08.18 av: Elisabeth Lofthus, sykepleier. (Fikset brutte lenker, lagt inn bilde)

image: Gravid uke for uke

Gravid uke for uke