Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

usikker på graviditet

Spørsmål

Hei jeg hadde ubeskyttet sex for 18 uker siden, tok angrepille. Er livredd for å være gravid. Har mensen når jeg skal, men innbiller meg at den er litt mildere enn vanlig. Har tatt 2 tester som er negativ. Vanlig å ha mensen når man er gravid? Hørt mange som ikke vet de er gravid og får sjokk etter 9 mnd.

Kvinne 35
Svar

Hei. Jeg skjønner at det kan være usikkerhet om man er blitt gravid i forbindelse med ubeskyttet sex. Og jeg skjønner at dette er noe du er veldig bekymret for siden du tenker mye på det. 

Vet du når i mellom menstruasjonen du har hatt sex? En er mest motakelig for å bli gravid 2 uker etter siste mens første dag. 


Men likevel vil jeg at du skal slappe helt av, for hvis du har tatt to tester og de er negative, er sjansen for at det er feil veldig liten.

Hvis det er gått mer enn 4 uker etter sex at du sjekket deg, er testene hvertfall sikker!

I tillegg har du tatt angrepillen og den skal taes så kjapt som mulig etter samleie, helst innen 12 timer og hvertfall innen 72 timer.

Og den er sikker i bruk, hvis den er tatt i rett tid.

Det er svært sjeldent at en er gravid og har mensen, det har jeg knapt hørt om. Og hvis det er 18 uker siden du hadde ubeskyttet sex, ville du vært 20 uker gravid og ville nok ha merket dette ganske sikkert.


Men som du sier så har noen blitt overrasket, men det tror jeg dreier seg om svært spesielle tilfeller.

Skulle du ikke klare å slå deg til ro med dette, kan du jo slå det sammen med en tur til gynekolog for samtidig å få tatt en livmorhalsprøve som en anbefaler til alle kvinner hvert 3.år.  Da vil en helt klart få avkreftet dette med ultralyd.


Men som sagt så er det så lenge siden og du har ingen tegn til graviditet, har tatt angrepillen og har hatt to negative tester (forutsatt at den er tatt etter noen uker) så  det er svært liten sjanse for at du er gravid. Håper du blir beroliget av dette.

Lykke til!Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-