Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Slag mot gravid mage

Spørsmål

Hei! Jeg er gravid i uke 18, ikke begynt å kjenne liv foreløpig. I dag dunket jeg magen ganske hardt inn i en metalldings på sykkelstyret da sykkelen skled, det var lav fart. Det gjorde vondt i ca fem min før det gikk over, ikke kjent noe etterpå. Kan dette ha skadd fosteret? Isåfall, er det egentlig noe man kan gjøre? Jeg skal på ultralyd om en ukes tid.

Kvinne 33
Svar

  

Fosteret ligger godt beskyttet inne i væskerommet i livmoren og utsettes derfor ikke for trykk utefra. Det som kan skje ved slag mot livmoren er at morkaken kan løsne fra livmorveggen. Det kan danne seg en blodansamling som hvis den er liten ikke betyr noe, men hvis den blir stor kan hel morkaken løsne og da stopper blodforsyning til fosteret og fødsel settes i gang. Løsning av morkaken vil gi symptomer som smerter, stramhet i livmoren og blødning fra skjeden.

Ved 18 ukers graviditet er livmoren så liten at det neppe kan skje skade. Som du selv er inne på, er det ikke noe man kan gjøre. Når du er på ultralyd, så be undersøkeren om å se spesielt på morkaken, så du kan bli beroliget.

Lykke til med graviditeten. Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-