Lite foster?

Spørsmål

Jeg testet positivt på en graviditetstest for 2 uker siden (1. juli). Siden første dag i forrige menstruasjon var 1.mai, og jeg vanligvis har regelmessig menstrasjonssyklus på 28-30 dager, antok jeg at jeg idag var 5-6 uker på vei. Jeg var idag (15. juni) hos lege for å få bekreftet graviditet, og ved ultralyd viste det seg at embryoet kun var 2,4 mm. Noe som skulle bety kun 3 uker gammelt. Dette overrasket meg veldig siden brystene ble svært ømme allerede for nesten 3 uker siden, dvs. bortimot umiddelbart etter befruktning. Er dette mulig? Er det mulig at befruktning skjedde tidligere, men at veksten har stanset? Det var en pulsering i embryoet, men det var ikke mulig å se hjertet. Legen anbefalte å sjekke embryoets størrelse om en uke, men det har jeg ikke anledning til. Han forholdt seg ikke til mitt spørsmål om muligheten for hemmet vekst.

Kvinne, 31 år

Svar

I et foster på 2,4mm vil jeg tro funn av pulsering må være usikker, og det bør kontrolleres etter 1-2 uker. hvis du absolutt ikke har anlednning til det, er det intet annet å gjøre enn å se det an, og kontrollere så snart du fkan. Jeg mistenker, som du også er inne på, at veksten kan ha stanset. Du kan likevel ha vedvarende symptomer på graviditet, for det dannes hormoner i det øvrige vev.