Kan jeg stole på gravitester?

Spørsmål

Bekymret for graviditet
Jeg er en kvinne som går på Oralcon. Jeg er påpasselig på å ta p-pillen til rett tid hver dag. Jeg og samboer hadde samleie for ca 3 uker siden. Jeg tok en graviditetstest tirsdag for en uke siden som var negativ (på morgenurin). Jeg fikk blødning på torsdag som jeg hadde i 3-4 dager. Jeg blødde ca 75-85% av det jeg pleier. Jeg tok en ny test i ettermiddag, som også var negativ, men den var egentlig utgått på dato.
Problemet nå er at jeg kjenner det som om jeg har mensmurringer, hvis det ikke er luft pga for mye kaffe (?). Jeg har vært igjennom en periode med sterk angst for graviditet tidligere, som ikke ga seg, tross at jeg gjorde alle undersøkelser som var mulig.
Ifølge flere eksperter, er det ikke vanlig med bortfallsblødning ved graviditet. Men var det det jeg hadde? Hvor trygg kan jeg være ift testene og blødningen? Har også lest at man kan forveksle graviditetsblødninger med bortfallsblødning/menstruasjon.
Hilsen engstelig

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du er nå veldig opptatt av om du kan være gravid eller ikke, og du kommer her med en del informasjon som du tenker kan brukes til å vurdere muligheten for graviditet, f.eks. disse murringene m.v. Det er imidlertid uansett slik, at sikre svar på dette får du utelukkende vha en gravitest. Disse er så sikre at du i praksis kan stole på resultatet.
Nå har du to negative gravitester, og det betyr at du ikke er gravid. Jeg vet imidlertid ikke om det betyr noe eller ikke, det at testen var utgått på dato. Derfor vil jeg anbefale deg å kjøpe en ny og ta den, og når du har tatt den, kan du stole på resultatet, og behøver ikke å gruble mer eller bringe inn andre vurderinger om murringer og mulighet for bortfallsblødning osv. Det hele er så mye enklere: Negativ eller positiv gravitest, og ikke noe annet.
Ikke gjør dette vanskeligere enn det er: Ta en ny test som ikke er utgått på dato, siden vi ikke vet noe om det virker inn eller ikke, og så forholder du deg til resultatet på den, for slike tester kan du stole på.

Ha det bra!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn