Er jeg faren?

Spørsmål

Min samboer (i utlandet) hadde ultralydundersøkelse for graviditet og om evt foster var sunt. Hun fikk vite at hun var gravid 11 uker + 5 dager. Med ovennevnte tidsperspektiv finner jeg at befruktningen må ha skjedd på et tidspunkt som ligger 6-7 dager etter vi var sammen eller ca 13-14 dager før vi var sammen. Er den opplyste tidsangivelsen forbundet med en viss toleranse begge veier eller er dette et sikkert tegn på at jeg ikke er faren. Tilleggsopplysning er at vi (hun) mistet tidligere foster for ca 9 måneder siden og det var misdannelser på fosteret. Takknemlig for svar.

Medisiner: Tar medisin mot høyt blodtrykk og høye kolestrolverdier

Mann, 57 år

Svar

Hei!

Ford et første kan man befruktningen skje etter at samleie har funnet sted, sædcellene kan overleve i skjeden i flere dager. Dessuten er en ultralydbestemt termin ikke så nøyaktig at det ikke er noen dagers slingringsmonn på anslått befruktningsdato.

Jeg synes det blir svært usikkert å trekke noen konklusjoner om evt farskap eller ikke kun ut fra slike opplysninger, og hvis det er slik du beskriver kan du godt være faren.