Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Cyste hos foster

Spørsmål

Hei, Er gravid for første gang, 38 uker og 4 dager. Er 183 cm høy og har helt fra starten hatt liten mage. Har hatt 2-3 ulike jordmødre på helsestasjon som har slitt noe når de skulle måle magen min. Symfyse-tabellen på Helsekortet går opp og ned. Ble derfor henvist til Rikshospitalet for ultralyd og CTR i dag. Hun som tok ultralyd kommenterte også at magen var liten, hun spurte også om min mistanke om fostervannet har gått. Jeg svarte at jeg ikke hadde mistanke om det. Formen min er ellers virkelig topp og jeg merker liv i magen. Fikk beskjed at fostervannet ikke var under normalen, men på grensen. Fikk også beskjed at ultralyd viste cyste i urinblæren, hun fant dette merkelig da alt det andre rundt og med urinblæren var OK. Hun konsulterte seg med annen lege og de sa noe sånt som at siden jeg bærer på jente at det også kan være noe med eggstokkene (dvs jeg oppfattet ikke riktig om de misoppfattet at denne cysten kanskje var eggstokk, eller hva enn).. jeg fikk beskjed om å komme tilbake til Rikshospitalet om 2 uker (dvs da jeg egentlig har termin) for kontroll av denne cysten. Om jeg føder før det skulle de ta en extra sjekk når babyen er ute. Fikk også beskjed at dem anslå at babyen var 3 kg, selve høyden kunne hun ikke fortelle. CTR var OK. Er dette noe å bekymre seg over? Og hva kan en cyste i babyens urinblære bety? Takk.

Kvinne 35
Svar

  

Nå er jeg som gynekolog ikke ekspert på forandringer i urinblæren, men det jeg har lest så er blærecyster ikke uvanlig og som regel uten betydning.

Cyster på eggstokker i graviditet forekommer hos 1:2.600 og ofte kan de gå tilbake av seg selv etter fødselen.

Fostervekt på ca. 3 kg 1,5 uke før termin er innenfor det normale. 

Du får nå en ny undersøkelse og kan sikkert får nærmere forklaring, evt undersøkes barnet med ultralyd rett etter fødsel. Men det jeg kan se, er det ikke grunn det er noe du behøver å bekymre deg om.

Lykke til med nedkomsten.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-