Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bekymret for ikke å kjenne liv ved uke 16+5

Spørsmål

Hei. Jeg er gravid i uke 16+5 i dag. Har vært gjennom dødfødsel i 2019 og ma i januar i år. Er ganske bekymret nå i graviditeten og kjenner at det minste ting gjør meg usikker. Heldigvis får jeg god oppfølging og kjenner de som følger meg forstår meg godt. Samtidig vil jeg ikke masse hele tiden og virke hysterisk. Det er ca. En uke til jeg skal på kontroll. For 14 dager siden har jeg vært på ul, og sett at alt er bra. Men det er en ting som plager meg og som jeg lurer på... Jeg vet om flere som er gravid på nytt som har begynt å kjenne liv allerede i uke 15-16. Men jeg kjenner ingen ting... Burde jeg bekymre meg siden jeg ikke kjenner noe enda? Forrige svangerskap begynte jeg å kjenne liv rundt uke 18. Er redd for at noe er feil.

Kvinne 25
Svar

  

Jeg forstår at du er bekymret etter de triste opplevelser du har bak deg. Med hensyn til at du ikke merker spark fra fosteret, så er det meget sjelden at det kjennes før uke 18-20. Det er ikke bare fosterets tilstand som avgjør at man kjenner spark, men også hvor morkaken ligger. Er den på fremre vegg, vil den virke som en støtpute og svekke sparket. Hvis fosteret ligger med ryggen for til, vil spark heller ikke kjennes så godt.

Det er altså ingen grunn til bekymring. Det er ikke lenge til du skal på ultralyd, så da kan du få bekreftet at fosteret har det bra.

Jeg ønsker deg lykke til med graviditeten og fødselen.

Vennlig hilsen Mette

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-