Alkohol og svangerskap

Spørsmål

I dag oppdaget jeg at jeg er gravid. Etter å ha forsøkt i over ett år er dette en svært gledelig nyhet, og jeg begynte å tro at jeg ikke skulle klare det.. Min bekymring går ut på alkohol og graviditet. Både forrige helg og denne siste helga var jeg på god gammeldags festeturer med jobb, og jeg konsumerte nokså store mengder. Kan dette ha skadet barnet i en så tidlig fase?

Må jeg holde meg unna medisin for pollen allergi i vår? Enn lokal behandling som nesespray?

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er mange som lurer på dette, gjerne fordi barn ofte blir unnfanget når mor og far har litt innabords...

Jeg kan ikke lyve og si at dette er uten teoretisk betydning, men det er svært mange som har drukket alkohol før de blir klar over at de er gravide, og svangerskapet går likevel som planlagt uten noen form for komplikasjoner eller men hos barnet.

Du må jo kutte ut alkohol i resten av svangerskapet, og ikke bekymre deg for mye om dette. De som fødes med alkoholskader har foreldre (mødre) som drikker alvorlige mengder jevnt gjennom hele svangerskapet.

Nesespray er ikke anbefalt til gravide, jeg vil også anbefale at du unngår andre medikamenter, men er du svært kraftig plaget med pollenallergi må legen din vurdere om potensiell risiko oppveier fordelene ved bruk av slik medisin.

Gratulerer med graviditeten!!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn