Vaginal fødsel etter op. kjønnslepper

Spørsmål

Hei,
Jeg har foretatt et kirugisk ingrep i undelivet for ca 21/2 år siden,
der jeg redusete mine indre kjønnslepper. Dette ble ikke gjordt ved å "kutte" de rett over ,men på en annen metode som utføres i Norge av kirurg Just Omtvedt ( Askim Kliniken).
Jeg har forsovidt vært fornøyd med inngrepet selv om jeg fikk lite info om hva som ble gjordt,og finner i dag ingen info om temaet og denne type innrep!
- Det som er min frykt i dag er at jeg nå er gravid,
og lurer veldig på om vanlig vaginal fødsel vil gå bra eller om mulighetene for større komplikasjoner enn vanlig er tilstede?
Er redd for å revne i "alle" retninger ,og plagene det måtte medføre i ettertid.

Relevante sykdommer/medisiner: Har født et barn for ca 10 år siden.Vanginalt.

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Jeg kjenner ikke i detalj hvilken metode dr. Omtvedt benytter, og for sikkerhets skyld bør du ringe eller skrive til ham for å få informasjon om dette. Generelt vil jeg tenke at et slikt vanligvis lite inngrep neppe vil føre til noen komplikasjoner i form av rifter i forbindelse med vaginal fødsel. Det sikreste for deg ville likevel være å få dette vurdert av en gynekolog!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-