Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Oppfølging av graviditet i USA? Flyreise?

Spørsmål

Hei! Jeg er gravid i uke 29. Ukompl. svangerskap hittil, mitt første barn. Jeg og min mann flytter til Daytona Beach, Florida, grunnet studier han skal ta der nede. Vi har medl.skap i Folketrygden, og de vil ubegrensa gi økonomisk støtte til svangerskapsoppfølging og fødsel. Mitt spørsmål er: Vet dere om noen gode obstetriker der nede? Gjerne en navngitt person, da det går mye på anbefalinger der nede. Viktig at de også godtar Folketrygden som forsikring (noe ikke alle gjør, har jeg hørt). De er strikse på dette i USA. Jeg må i tilfelle legge ut kostnadene selv, for så å få refundert fra Helfo. Vi har også forsikringer gjennom Gjensidige. Jeg er litt bekymret for at prosessen, for å bli fulgt opp, tar tid, noe som kan være uheldig, da jeg er såpass langt ut i svangerskapet. Fikk tips, gjennom norsk konsulat, å høre med norske gynekologer som tilfeldigvis kunne anbefale en spesifikk lege der nede. Vi skal bo i nærheten av Halifax hospital.

Håper dere kan gi meg noen tips/anbefalinger.

Jeg har et spørsmål til; En flyreise over Atlanterhaver er ikke til skade for fosteret med tanke på trykkendring i kabinen? Som at oksygentilførselen synker? Mener å ha lest noe om at den synker med 30 %?

Kvinne, 26 år

Svar

Hei! Dessverre har jeg personlig ingen kjennskap om gynekologiske tilbud i USA/Florida. Jeg tror det beste du kan gjøre, er å ta kontakt med nærmeste norske ambassade. Der burde de være orientert om de mulighetene du har for å finne en gynekolog, som kan følge deg opp. Jeg tror dette er en bedre vei enn konsulatet.

Hva flyreise for gravide angår, vil jeg henvise deg følgende link: Graviditet og flyreise

På det stadiet du er i graviditeten, burde det ikke være noen restriksjoner, forutsatt at du er frisk, og spesielt ikke har hatt hjerte/karsykdommer. Likevel vil jeg råde deg til kontakt med flyselskapet, hvor du kan få fyldig informasjon om det du måtte lure på.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-