Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Igangsetting av fødsel

Spørsmål

Hei.

Jeg skal føde på privat sykehus i utlandet og har nettopp fått beskjed om at de vil sette i gang fødselen senest 4 oktober.
Jeg har hatt fått to terminfastsettelser, én 30 september og én 7 oktober(Norge). Terminkalkulatoren sier 4 oktober. Jeg vet de har andre prosedyrer i andre land, men er ikke dette veldig tidlig å sette i gang en fødsel? Jeg ønsker å vente hvertfall til uke 41.
Hva er farene ved å sette i gang en fødsel? Dette har gjort at jeg nå gruer meg veldig og er redd for det blir langt fra den naturlige fødselen jeg ønsker.

Svar

Hei.

Dette blir vanskelig for meg å svare på, for jeg vet ikke noe om hvorfor de har tatt de avgjørelser de har tatt for ditt vedkommende. Det bør du spør dem om, så får du et begrunnet svar. Det er jo ihvertfall garantert en tanke og en begrunnelse bak det.
Jeg er almenlege, og ikke gynekolog, og kan ikke så mye om dette siden jeg ikke driver med dette i det hele tatt i mitt arbeide. Jeg vedlegger derfor et standard informasjonsbrev ifra Norsk Gynekologisk Forening om igangsetting av fødsel, skrevet til kvinner som skal få dette utført. Der finner du masse nyttig og praktisk informasjon,
http://legeforeningen.no/PageFiles/170369/Vedlegg%202%20-%20Pasientinformasjon%20fødselsinduksjon.pdf

Håper at du finner mye av informasjon her. Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-