Gravid 17 uker. Smerter

Spørsmål

Jeg er gravid ca 17 uker i mitt første svangerskap og har de siste to ukene hatt tiltagende smerter nederst i magen. Både på sidene og rett over skambenet. Smertene kan til tider være svært kraftige og det er smertefult å hoste og nyse eller presse når jeg er på toalettet. Også veldig øm når jeg trykker på livmoren. Har også kjent at magen strammer seg og blir veldig hard. Ingen spesielle problemer med avføring og magen fungerer som den skal.
Har slitt litt med soppinfeksjon i underlivet og får behandling for dette med stikkpille + krem (daktacort). I forbindelse med innføring av stikkpillen har jeg nå kunnet kjenne at livorhalsen virker forandret. Den ligger mye lenger opp og det er så vidt jeg kan nå den og den kjennes mye kortere enn den har gjor tidligere. Har hørt at dette kan være et problem i forhold til for tidlig fødsel og truende abort. Det er vanskelig for meg å få formidlet min bekymring til lege og føler ikke jeg blir tatt på alvor. Bør jeg undersøkes av en gynekolog og bør jeg ta noen spesielle forhåndsregler?

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei, Jeg tror neppe smertene er unormale, for livmoren tøyer seg og vokser. Dette kan medføre kramper fordi livmoren er i stadig aktivitet. Jeg syens likevel du skal få tatt en check hos jordmor eller gynekolog hvis smertene uroer deg.

Hva angår livmorhals/tapp som du mener har forandret seg: Det kan være slik at i fobindelse med at livmoren vokser oppover, vil den også trekke livmorhalsen opp en del. Derfor vil den også virke kortere. Jeg tror dette er en normal utviking, men få en check hos gynekologen for dette òg. Så slipper du å engste deg unødig.

Før disse undersøkelsene er gjort, trenger du ikke ta spesielle forholdsregler.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Kommersiell tjeneste
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn