Sjeldne menstruasjoner og barneønske

Spørsmål

Jeg blir ikke gravid! Beg. m p-piller (Trionetta) i 1988 og sluttet med dem i 1994. Hadde reglm. mens da jeg startet m piller, hadde fryktelige smerter v hver mens dette har fortsatt. Etter at jeg sluttet med p-piller fikk jeg aldri tilbake reglm. mens 3 - 5 ganger hvert år. Var hos flere leger for å få hjelp til å bli gravid, men ble først tatt på alvor i 1999. Mannen min og jeg ble testet og de fant ikke noe galt. I Aril 2000 var jeg inne og tok lapraskopi, fremdeles ikke noe galt, og i juni ( samme år) ble jeg gravid! Beg m p- piller igjen i august-2001 og sluttet igjen juni- 2002, da vi har lyst på et barn til. Siden da har jeg hatt mens 3 ganger, veldig vondt! Hva kan vi gjøre? Er Pergotime noe for meg? Finnes det evt. andre prep? Synes vi ikke kan vente i 6 år til, da er jeg for gammel!! For 2 - 3 dgr siden fikk jeg utflod, klar, luktfri slim(massevis), samtidig er jeg veldig øm omtrent v høyre eggestokk, kan dette være tegn på eggeløsning? Må vi ta samme runde med spesialist som sist og kan jeg få lapraskopi en gang til? Ble mye det her, men takk for svar.

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Forklaringen på sjeldne menstruasjoner og vansker med å bli gravid, kan være cystedannelser i eggstokkene, noe som vil hemme regelmessige eggløsninger. Etter tidligere utredning med normalt utfall, bør direkte stimulering med f. eks. Pergotime være verdt et forsøk. Dette må administreres av gynekolog. Ny laparoskopi synes overflødig.
Slimet utflod tyder også på manglende eggløsning. Raskt forbigående, stikkende smerter i siden, kan være eggløsning, men vedvarer ubehaget, kan også dette tyde på cyster.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-