Manglende eggløsning?

Spørsmål

Jeg og samboeren min ønsker oss barn.
Jeg fikk mensen da jeg var 12 år, og hadde veldig uregelmessig menstruasjon. Jeg startet med p-piller da jeg var 16 år, og da hadde jeg veldig regelmessige blødninger. Sluttet med p-pillene for ca. 3 år siden. Etter jeg sluttet gikk det ca. 7 mnd før jeg fikk mensen, og da blødde jeg samenhengende i ca. 4 mnd. Etter dette har jeg hatt mensen SVÆRT uregelmessig, med lange pauser, og lange mensperioder. F.eks: 3 mnd med mensen, 2 mnd uten mensen. 1 mnd med, 4 mnd uten. Av og til friskt blod, av og til gammelt brunt blod, av og til mye koagler. I de periodene jeg ikke har mensen, har jeg av og til småblødninger. Gjerne rett etter samleie. Dette er fryktelig slitsomt, og har gjort at jeg og samboeren min har hatt et svært redusert sexliv de siste tre årene. Jeg har snakket med gynekologen min om dette. Hun tok ultralyd på meg, og sa det var mange umodne egg i eggstokkene mine. Jeg fikk resept på pergotime tabl., for å se om det kunne hjelpe. Det gjorde det ikke. Hun tok også blodprøver og celleprøve. Jeg har ikke hørt noe etterpå, så jeg regner med at alt var normalt.

Hva er det som gjør at jeg har så uregelmessig mens? Hvorfor blør jeg i så lange perioder av gangen? Hvorfor får jeg småblødninger etter samleie? Hvis jeg har endometriose, skulle vel det kommet fram av celleprøven jeg tok hos gynekologen? Hva tror du jeg må gjøre for å kunne bli gravid? Pergotime funket altså ikke. Hvilke andre hjelpemidler finnes? Det er jo helt umulig for meg å vite når jeg har eggløsning! Hva anbefaler du meg å gjøre?

Med vennlig hilsen fra samboerpar med sterkt barneønske.

Relevante sykdommer/medisiner: Har ingen sykdommer
Tar ingen faste medisiner
Har ikke hatt noen kjønnsykdommer

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Opplysningene tyder på at du kan ha et avvik i eggstokkene, og som vi kaller PCO - PolyCystiske Ovarier. Da har du mange egg, men de slipper ikke ut. Resultatet er lange blødninger og lange intervall mellom hver blødning. Behandlingen er Pergotime, gjerne i dobbel dose, dvs 100 mg i 5 dager, og hver annen måned 3 ganger. Hvis dette er prøvd og ikke virket, er neste skritt å bli henvist til en gynekologisk avdeling. Der vil tilstanden kunne opereres laparoskopisk (kikkhullsinngrep) eller du/dere kan få IVF (assistert befruktning). Er du overvektig, vil det være gunstig å redusere vekten med 3-5 kg.
Se ellers linken under.Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-