Kan jeg bli gravid dagen etter siste mensdag?

Spørsmål

Hei
Jeg hadde ubeskyttet samleie dagen etter jeg var ferdig med mensen og lurer på om jeg kan bli gravid da?
Han kom inni meg også.
Hvor lenge må jeg vente for å ta en test?
Er det mulig og ha eggløsning så kort tid etter mensen?
Eventuelt hvor lenge lever sædcellene og når vet man om man får eggløsning?
Det er to dager siden jeg hadde ubeskyttet samleie og allerede nå føler jeg meg kvalm.. kan det være et tegn på at jeg kan være gravid?
Har hørt at noen kan kjenne det så tidlig..
Er dette riktig?
Mvh
Spent jente 23

Svar

Hei.
Jeg svarer på dine spørsmål fortløpende:

"Jeg hadde ubeskyttet samleie dagen etter jeg var ferdig med mensen og lurer på om jeg kan bli gravid da?"

I praksis svært lite sannsynlig, men teoretisk ikke umulig. Der finnes unntak på det meste her i verden, ikke minst når det gjelder biologi og kropp.

"Hvor lenge må jeg vente for å ta en test?"

Testene du kjøper på apotek, er veldig følsomme og veldig pålitelige. Man kan faktisk teste om man er gravid opptil 4 dager før ventet menstruasjonen.

"Er det mulig å ha eggløsning så kort tid etter mensen?"

Det er selvfølgelig ikke vanlig, men det meste av unntak er mulig når det gjelder biologi, hormoner og kropp. Så en utenkelighet er det ikke.

"Eventuelt hvor lenge lever sædcellene og når vet man om man får eggløsning?"

Sædceller kan leve noen dager i skjeden. Eggløsning kan noen kvinner gjenkjenne med typiske eggløsningssmerter, evt kan man kjøpe eggløsningstest på apoteket.

"Det er to dager siden jeg hadde ubeskyttet samleie og allerede nå føler jeg meg kvalm. Kan det være et tegn på at jeg kan være gravid?"

Det er usedvanlig lite sannsynlig at du er gravid, men kun en negativ gravitest kan gi deg et sikkert svar, jfr over. Det er derfor lite sannsynlig at kvalmen du kjenner, skulle være et tegn på graviditet. Det kan vel kanskje heller skyldes det at du er noe stresset pga dette og tenker mye på det. Å få svangerskapssymptomer kun to dager etter en evt befruktning er også lite sannsynlig.

"Har hørt at noen kan kjenne det så tidlig. Er dette riktig?"

Vel, igjen er det slik at omtrent alt er mulig når det gjelder kropp, helse, graviditet osv, så jeg kan ikke svare kategorisk på dette, men jeg har hørt om det samme, og noen hevder dette.
Uansett så kan du ikke bruke slike ting for å vurdere om du er gravid eller ikke. Du vil ikke få svar uansett hvor mye du stiller av slike spørsmål. Kun en gravitest vil gi svar, og derfor bør du ta dette, så får du det sikre svaret du ønsker. Du ønsker jo ikke omtrentlige svar, sannsynlighetsberegninger osv, men et ja-nei-svar, og det får du kun vet en gravitest, eller ved å vente å se om du får mensen.

Generelt sett er jo ubeskyttet sex umiddelbart etter mensen regnet som "sikker periode", men det er allikevel ikke 100% sikkert, la det være helt klart.

Ha det bra.