Hvorfor blir jeg ikke gravid?

Spørsmål

Jeg og min samboer har vært sammen nå i 8 år og har aktivt prøvd å få barn i ca 2 år, har vært til gyn undersøkelse, men har enda ikke fått svar,jeg har for ca 5 år siden vært utsatt for en trafikkulykke der jeg fikk 5 brudd i bekkenet,men sjansen for å bli gravid skal ikke være redusert av den grunn..har hatt en underlivsinfeksjon som jeg tror heter gardnerella,kan man bli steril av den?har ellers aldri hatt noen kjønnssykdom, ikke min samboer heller,gyn satt meg opp for kikkhullsoperasjon for å se på egglederne mine,er det tilfelle at de går gjennom navlen?er det i så fall vondt?har uregelmessig mens innimellom,men for det meste ca hver 28 dag, jeg er 1,65 høy og veier 67 kg,bør jeg slanke meg for å øke sjansen for å bli gravid?jeg blir så utrolig fortvilt,trodde man var veldig fruktbar i denne alderen,men neida,mensen kommer hver mnd,er det noe jeg selv kan gjøre for å bli mere fruktbar, i form av naturmedisin/akupunktur eller kosttilskudd?vi trener og er fysisk aktiv begge ca 3 ggr pr uke, helsen er ellers på topp tror jeg, jeg blir veldig takknemlig for svar.
mvh.vil gjerne bli gravid!:)

Medisiner: zyrtec

Kvinne, 23 år

Svar

Hei!

Jeg skjønner at du er fortvilet og lei deg for at dere ikke får til å bli gravide. Nå har dere prøvd så lenge at jeg synes det er riktig at dere blir utredet, slik du også beskriver.

Brudd i bekkenet skal ikke være til hinder for at du blir gravid med mindre de indre kjønnsorganene er skadet, men når du har vanlig menstruasjon er det jo ikke noen grunn til å mistenke det.
Gardnerella fører ikke til graviditet så vidt man vet pr idag, dette er jo en svært vanlig infeksjon som mange kvinner har, også kvinner som ikke har hatt noe problem med å bli gravide.

En kikkhullsoperasjon foregår som du helt riktig sier, gjennom navvlen. Du får bedøvelse og merker ikke noe smerter ved inngrepet. Under et slikt inngrep kan de vurdere livmor, eggledere og eggstokker, og none ganger gjør man en annen undersøkelse for å se om egglederne er åpne; en hysterosalpingografi hvor det settes kontrast i egglederne for å se om de er åpne.

Du er helt normalvektig og slanking vil ikke endre noe, tvertimot kan det i overdrevne tilfeller føre til tap av menstruasjonen.

Det er heller ingen sikre bevis for naturmedisinske metoder eller kosttilskudd som øker sjansen for å bli gravid.

Du må grundig utredes, og det må også mannen din, slik at man om mulig kan finne årsaken til at dere sliter med dette. Hvis dere ikke kan bli gravide på vanlig måte, finnes det jo en del hjelp å få i form av assistert befruktning.

Jeg ønsker dere all lykke!!