Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Hvor lenge skal vi vente på å bli gravid?

Spørsmål

Hei. Jeg ble gravid i februar i år etter å prøvd i 4 måneder, men etter 2 måneder begynte jeg å blø, og da oppsøkte vi lege for å se om alt var normalt. Da fikk vi beskjed om at hjertet hadde sluttet å slå. Vi var ikke klare for å begynne med en gang for en ny baby så vi ventet til juni/juli for å prøve på nytt, men har enda ikke blitt gravid er det normalt? Leser så mye om at det er størst sjanse for at det skal gå bra om man blir gravid innen 6 måneder og at det er veldig mange som blir gravide fort fordi de begynte med en gang etter de mistet Eller at de har veldig store problemer med å bli gravide igjen . Hva stemmer og hva skal vi gjøre?

Kvinne 29
Svar

Hei. 

Det er alltid trist å begynne å blø etter at en er endelig blitt gravid. Og jeg kan skjønne at dere ville vente litt med å forsøke igjen. Det er ofte at en får beskjed om å forsøke å vente litt før en forsøker igjen. Noen føler at det kan vært godt for kroppen å hvile litt, og kanskje for hodet også. Mens andre ikke vil vente, men hiver seg rundt i et nytt forsøk. Det er helt normalt at en ikke blir gravid med en gang. 

Jeg tror at det er litt individuelt hva som et riktig. Hva føles greit for deg? Har du hatt mens en gang, kan du lettere vite når du blir gravid. 

Det er ikke lett å streve med å bli gravid. Ofte blir det psykiske presset en utsettes for, en hemsko for paret og det kan gjøre det enda mer vanskelig å bli gravid. 

En bør finne sin måte å gjøre dette på. Hvor lenge skal en forsøke, før en ber om en utredning og hjelp? Noen holder på i flere år før en finner ut at en trenger hjelp. Andre ber om hjelp etter noen måneder. Det er litt ulikt hvor utålmodig en er. Og hvilke tilbud en får.  Det er mange ulike veier til målet. Tenk litt etter på hvordan dere vil ha det!! Og Finn på noe annet gøy i mellomtiden!!! Jeg ønsker dere masse lykke til. 

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-