Hva er regelmessig mens?

Spørsmål

Hva er egentlig regelmessig mens? Er det en syklus som på slaget er 27 eller 28 eller 29 eller 30 dager? Mine sykluser har vært slik en stund nå: 27, 27, 25, 28, 29, 27, 29, 31, 27, 26, 30, 26, 25. Er det regelmessig, eller er det for stor variasjon? Vi prøver å bli gravide, og jeg er på syklusdag 30 i dag. På syklusdag 23 fikk jeg veldig vondt i korsryggen, som jeg fremdeles har, av og på. Testet meg i dag, negativ test. Jeg har PCO (sett på ultralyd), men ingen store hormonelle utslag på blodprøvene. Prøver å gå ned i vekt, men får det ikke til. Kan det være at jeg ikke har hatt eggløsning nå? I så fall ville det vært første gang jeg ikke har hatt eggløsning, for jeg har alltid hatt mens, og PCO har jeg trolig hatt hele livet.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du har månedlig mens, og det er det som kalles regelmessig mens. Det er individuelt, men det vanligste er at det går mellom 25 og 30 dager mellom hver mens. Noen kvinner har "på slaget" og vet dagen de får mensen, men det er ingenting unormalt slik du har det.
Du testet negativt på gravitest nå, og spør om det kan være at du ikke har hatt eggløsning nå. Det går ikke an å trekke en slik konklusjon av det at du ikke ble gravid nå, så det spørsmålet går det ikke an å svare på.
Det å ha ubeskyttet samleie under eggløsning gir nemlig slett ikke noen 100% sikkerhet for graviditet, langt derifra, og det er mao. helt vanlig å ikke bli gravid, selv om man har ubeskyttet samleie under eggløsning.

Går det 1-2 år med jevnlig ubeskyttede samleier omkring eggløsningene, så kan det være at dere har problemer med å bli gravid, enten pga forhold hos han eller deg. Da kan dere bli utredet for dette via fastlege / gynekolog, og hvis evt få hjelp til bli gravide, om det er nødvendig.
Din PCO kan naturligvis gi problemer med å bli gravid, og den kan også være medvirkende til at det er vanskelig å gå ned i vekt for deg. Diskuter derfor med legen din om du kanskje burde bruke medikamentet metformin i en periode. Det kan hjelpe både på muligheten for å bli gravid, og for å få i gang vektnedgang, og noen kvinner med PCO og problemer med å bli gravid, blir behandlet med dette medikamentet.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-