Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gravid, tross menstruasjon og p-stav?

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 17 år og tror jeg er gravid. Jeg hadde samleie med nye kjæresten min mens jeg hadde mensen, men leste at det er mulig å bli gravid selvom man har mensen. Jeg starter med p-stav noen dager etter samleien. Det er nesten 2 uker siden vi hadde samleie. I det siste har jeg følt meg veldig trøtt og sliten samtidig som jeg spiser ekstremt mye. Jeg blir kvalm hver gang jeg spiser og har veldig vondt i hodet fortiden. Har pleid å få kramper i magen som kan sammenlignes med mensensmerter. Jeg er litt forvirret, er alt dette påvirkning av p-staven eller er det mulig at jeg er gravid. Når og hvordan bør jeg ta eventuell test på at jeg er gravid?

Kvinne 17
Svar

Det er liten sjanse for at du blir gravid når du har samleie når du har mensen. Eggløsningen  kommer ca 14 dager ette r mens og da er sjansen for at en blir gravid meget stor. 

Ut i fra det du forteller er det liten sjanse for at du er gravid hvis det er bare det ene samleie du har hatt. 

Men er du i tvil, kan du ta en graviditetstest når du forventer mensen on 14 dager. 

Det ubehaget du kjenner kan være bivirkninger på p-staven du fikk satt inn. Noen kan oppleve ubehag og bivirkninger som du nevner. De går som regel over etter en tid. 

Se det ann et par uker og vurder en gravitest hvis du ikke får mensen. 


Hvis bivirkningene blir for plagsomme, kan en vurdere annen prevensjon. Men det er lurt å vente 3-4 månder for å se om det bedrer seg. 


Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-