Gravid få dager etter å ha fjernet p-stav?

Spørsmål

Hei,
Jeg tok ut p-stav onsdag på grunn av at jeg har hatt regelmessige blødninger i mange måneder.
Blør fortsatt. I går når jeg hadde sex sprakk kondomen til partneren min.
Er det mulighet for at jeg ble gravid?

Svar

Hei.

Virkningen av P-staven går vanligvis relativt over, selv om noen rapporterer problemer med å bli gravid etter å ha fjernet p-staven. Du har her altså opplevd et sprukket kondom under samleie ca 3 dager etter at p-staven er fjernet. Det går an å bli gravid da, og det finnes flere eksempler på kvinner som har blitt gravide svært kort tid etter at staven ble fjernet. Men ingenting sikkert kan sies om dette, naturligvis. Det skal jo tilfeldigvis klaffe med eggløsning også, om en skal bli gravid. Og fremfor alt så er det jo heller ikke slik at alle ubeskyttede samleier ender med graviditet.

Men her er vi inne i et helt uforutsigbart område, hvor det meste er mulig, så det går ikke an å si noe mer konkret om dette enn at dette finner du kun ut av med en gravitest. Disse kjøper du på apoteket, de kan taes svært tidlig i et evt svangerskap, og de er til å stole på. Siden du først har begynt å lure på dette, og ingen sikre svar kan gies, så anbefaler jeg det å ta en test.

Ha det bra.