Får ikke barn nr. 2

Spørsmål

Jeg har et barn på snart to år og strever nå med å få til andremann. Tok ut kobberspiral for fem mnd. siden. Fikk datteren vår helt uplanlagt, og synes derfor at det er rart at det drøyer sånn denne gangen. Kan det være fordi jeg tenker for mye på å skulle bli gravid? Er det sannsynlig at vi sånn helt plutselig ikke er i stand til å lage barn sammen mer? Jeg er undersøkt av gynekolog og alt er normalt, også syklusen. Tror ikke vi har bommet på eggløsning, vi har hatt daglig sex ca dag 9-15. Min mann har de siste mnd. vært mye forkjølet/bihulebet. + antibiotika. Kan dette påvirke sædkvaliteten i lengre tid? Er det noe vi kan gjøre?

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Dette er det vanskelig å svare på fordi jeg ikke vet hvilke undersøkelser som er foretatt, men 5 mndr. er ikke lang tid, selv om det gikk fort første gang! Jeg synes dere skal leve normalt, avslappet og godt! Ikke tenke på problemet, men glede dere over at dere sannssynligvis er normalt fruktbare! Glem all focus på eggløsninger og planlagte samleier på gitte dager og tidspunkt. Sædcellene lever opp til 7 døgn. Med den samleiefrekvensen dere har, vil det alltid være sædceller parate til å befrukte egget, som lever i 48 timer.
Hvis det likevel ikke inntreffer graviditet i løpet av de neste 7 mndr., bør dere tenke på ny, full gjennomgang. Se linken nedenfor til Foreningen for ufrivillig banløse! Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-