Barneønske etter aborter

Spørsmål

Jeg er ei jente på 30 år som har vært gravid 2 ganger tidligere. Første gang, for ca. 10 år siden, tok jeg abort (selvbestemt). Andre gangen jeg var gravid, for snart 5 år siden, spontanaborterte jeg da jeg var rett over 3 mnd på vei. De kalte det ”blindt egg”; befruktningen skjedde samtidig med at livmor, morkake etc utviklet seg. ”Fosteret” forble ertestor under den korte graviditeten. Derfor føler jeg ikke at denne hendelsen var spesielt traumatisk heller.

Etter dette, derimot, forsøkte min ex-samboer og jeg å få barn uten hell (dvs. vi ”tok det som det kom”). Han er sjømann (10 uker på/10 uker av), så det ble kanskje ikke rare forsøkene. Uansett - Han testet sædkvaliteten , som var i skjønneste orden. Hos meg tok de kun en blodprøve for å sjekke at jeg hadde eggløsning. Alt var i skjønneste orden med meg også.

Nå er det slutt mellom oss, men jeg har funnet mannen i mitt liv (som har barn fra før). Vi har kun vært sammen i et halvt års tid, men er begge enige om at vi vil ha barn dersom jeg skulle bli gravid. Vi… hmfr… har oss som kaniner – for å si det rett ut. Gjør det nok 2-3 ganger daglig. Er det ikke da litt snodig at det aldri skjer noe som helst? Jeg synes støtt jeg har vondt i magen, og dette begynner ca. 2 uker før mensen og varer frem til jeg får den. Menstruasjonen kommer regelmessig, men gjerne 4-5 dager etter den forrige (noe som gjør at jeg tror at ”denne gangen er jeg sikkert gravid”). Kjenner klokkene begynner å tikke ganske kraftig nå, og jeg blir jo ikke yngre heller. Får bare ymse svar av fastlegen min. Gynekologen jeg har gått til har, som så mange andre tullinger , blitt fratatt praksisen – så jeg føler jeg ikke kan få skikkelig oppfølging lenger. Tidligere har jeg hatt noen småcyster, men disse sa gynekologen ikke var noe problem – at de gikk bort av seg selv etc. Fastlegen min derimot, tror at cystene på en måte kan sperre egglederne mine. Jeg røyker ikke (sluttet for snart et år siden), trener 4-5 ganger i uken. Har bulimi, noe jeg har slitt med i 12 års tid, men jeg har aldri mistet menstruasjonen pg.a. dette.

Har du noen synspunkter etter å ha lest ovenstående? Noen tips over hvordan jeg skal vite når jeg er mest fruktbar (hvis jeg da i det hele tatt er det)? Gynekologen min sa noe om at 11 dager etter første menstruasjonsdag var ideellt(??).

Kan du gjøre meg litt klokere?

Mvh
”Verpesjuk”

Kvinne, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Etter som du har reg. menstruasjoner, tror jeg ikke det er noe i veien med eggstokkene eller hormonene dine. Det k a n dog ha skjedd noe med egglederne. Du bør bli henvist til røntgenundersøkelse av livmor + eggledere.
Selv om din nåværende partner har barn fra tidligere, bør han få foretatt en sædprøve. Med den hyppige samleiefrekvensen dere har, må det være ett eller annet som hindrer graviditet. Som regel er det hjelp å få til alle som ønsker barn. Normale sædceller lever opp til 7 døgn. Derfor er det unødvendig å ha samleie på bestemte dager.
Se ellers: http://www.fub.no/hva/utredning.shtml .
Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-