Antidepressiva og graviditet

Spørsmål

Jeg har lest svaret deres angående bruk av antidepressiva under graviditet. Selv bruker jeg 10 mg Cipralex daglig. Vi vurderer å prøve å få et barn til. Hvor lang tid i forveien (før jeg prøver å bli gravid) bør jeg isåfall slutte med Cipralex? Jeg er klar over at en bør trappe ned gradvis over et par uker, men er usikker på hvor lenge medikamentet holder seg i kroppen etter at en har sluttet. Vil være helt sikker på at et lite foster ikke tar skade av dette.

Relevante sykdommer/medisiner: Bruker 10 mg Cipralex daglig.

Kvinne, 35 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Man bør bruke et par uker på nedtrappingen av Cipralex generelt, for å redusere sjansen for tilbakefall av depresjons- eller angstsymptomer.
Dette gjelder uavhengig av svangerskapsønske.

En ukes tid etter siste tablett, har man i praksis ikke noe gjenværende medikament i kroppen, og kan således trygt bli gravid.

Jeg ser at du har lest mitt tidligere svar om svangerskap og medisiner, og det er bra. Husk da på å følge de rådene jeg gav der, og ikke utsett deg for risikoen for tilbakefall av en ny depresjon eller angst, hvis du merker forverring når du trapper ned og slutter med medikamentet. Oppsøk da profesjonell hjelp slik jeg beskrev i det svaret, og få oppfølging underveis i et evt svangerskap.

Generelt sier man om slike medisiner: Bør bare brukes under svangerskap dersom nytteverdien av å bruke medikamentet, oppveier mulige risikoer.

Lykke til !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-