Abort og etterplager

Spørsmål

Forrige tirsdag (13/4) beynte jeg å blø krafig fra skjeden. Jeg var da gravid i uke 12. Det ble foretatt en ultralyd som viste at "barnet" var dødt. Utskrapning skjedde samme kveld. I ca 4 dager hadde jeg krampelignende "dragninger" i underlivet, særlig da jeg var på toalettet. Det ble bedre på søndag og er nå mye bedre. Blødningene har gradvis gått ned og er nå (en uke senere) nesten borte (brunaktig farge). Er dette jeg har opplevd etter utskrapningen normalt?

Hilsen en som er nervøs for å ikke bli gravid igjen.

Kvinne, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det du har opplevd høres veldig normalt ut, med etterkramper og utstøtning av materiale etter aborten. Hvis du skulle får feber, magesmerter eller nye, friske blødninger bør du kontakte lege igjen snarest.

Det er imidlertid ingenting som tyder på at du ikke skal kunne bli gravid igjen, men du vil sikkert la kroppen "slappe av litt" før du blir gravid på nytt. Etter et par sykluser skulle det ikke være noe i veien for å bli gravid.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-