Rask hCG stigning tidlig i svangerskapet

Spørsmål

HCG-verdier og sannsynlighet for normalt svangerskap / levedyktig foster. Hei; jeg er overraskende gravid og oppdaget det svært tidlig pga tilfeldig blodprøve som på 12 juli viste en hcg på 39. 4 døgn senere ble den målt til 428, noe som gir en doblingstid på 28 timer. Da var jeg også til gynekolog som så en fostersekk, men ikke noe foster ( var da kun 19 dager etter befruktning så ingen av oss så det som unormalt). 4 døgn etter det igjen( i dag) ble hcg målt til 4700 , dvs en doblingstid på 30 timer.
Vet fra tidligere at denne doblingstiden er veldig rask. Har to IVF-barn fra før. Har ikke vært noen grunn til at jeg ikke kunne bli naturlig gravid, men har bare ikke blitt det - før nå.
Jeg er nervøs for at dette da kan være et eller annet rart siden doblingen denne gangen skjer så raskt.
I de to andre svangerskapene har jeg vært tregere enn medianen med dobling. Har brukt www.betabase.info som informasjonsgrunnlag.
Jeg er 41 år, ammer minstemann på 16 mnd 5-6 ganger hver dag. Kan amming påvirke hcg?
Kan den raske doblingen skyldes noe annet ? Tom eggpose ? Andre ting ? Har de siste to ukene fått 3 B12-vitamin sprøyter pga lav B12/høy monocystein. Relevante sykdommer/medisiner: Blodtrykk 102/58 målt i dag.

Kvinne, 41 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Du er veldig tidlig i svangerskapet og det er knyttet endel usikre momenter og fortolkningene av hCG er vanskelige. Det er korrekt at du har rask stigning av hCG verdiene, men ved dag 23 er verdien 4700 noe som er helt normalt. Det kan her være variasjon knyttet til prøvene som er utslagsgivende. Det er også store variasjoner i hCG verdier mellom ulike individer. Jeg ville ikke vært bekymret for tallene som du anngir. Det er viktig at du får oppfølging med ultralyd, og fosteret er vanligvis synlig på ultralyd fra uke 5-6. Det er derfor helt naturlig at gynekologen ikke så noe foster ved undersøkelsen som du nevner.
Det er viktig å ikke fokusere for mye på dette og skape unødig bekymring. Det kan i seg selv være uheldig for svangerskapet.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn