Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Kuler i brystene etter avsluttet amming

Spørsmål

Hei. Etter jeg sluttet å amme har det dukket opp hovne melkekjertler i brystene med ulik størrelse. Spesielt mot armhulen er det noen avlange som jeg kjenner når jeg sjekker brystene. De er små, men jeg kjenner de bedre enn resten av brystet på begge sider. Jeg sjekket brystene et par uker før jeg sluttet å amme helt, uten noen funn. Kjente omtrent ingenting. Hvor lenge kan jeg gå slik før eventuell sjekk? Eller er dette normalt? Får ikke noen info om hvordan brystene blir etter endt amming, så jeg blir usikker. Er ikke kuler, mer at jeg nå kjenner melkekjertlene uten å ha kjent de for 3 uker siden. Går brystene tilbake og hvor lang tid tar det? Har prøvd å pumpe for å se om det blir forskjell, men utdrivingsrefleksen vil ikke starte uansett hva jeg gjør.

Kvinne 25
Svar

  

Etter man slutter å amme vil det fortsatt være en viss melkeproduksjon som samler seg  i melkekjertlene og kjennes som kuler. Det er ganske vanlig. Jeg har rådført meg med ammeekspert som anbefaler å se det an, men hvis kulene fortsatt er til stede etter 6 uker, så kan det være aktuelt å søke lege.

Jeg vet ikke hvor lenge det har gått siden fødselen, og om du har fått menstruasjon tilbake? Det er ikke uvanlig med ømme og hovne bryster i tiden før menstruasjon.

Vennlig hilsen Mette