Kan jeg amme barnet mitt når jeg tar antibiotika?

Spørsmål

Hei

Jeg har nettopp født mitt første barn. Har hatt problem med amming så fikk brystbetennelse/tette melkeganger. Ble senere innlagt på kvinneklinikken med sterke magesmerter. Her ble jeg behandlet for infeksjon på livmoren. Jeg fikk flagyl og amoxillin intravenøst i to døgn. Nå har jeg fått en kur på 30 tabletter, der jeg skal ta en tablett tre ganger daglig. Flagyl 400 mg + Amoxillin 500 mg. Dagen før jeg ble lagt inn ble det tatt en melkeprøve som nå er testet positivt for to typer bakterier.

Legen som har behandlet meg mener at jeg kan amme barnet, men jeg føler meg usikker ettersom barnet virker slapp. I pakningsvedlegget står det også at antibiotikaen går over i morsmelken. Av den grunn har jeg valgt å gi barnet morsmelkerstatning samtidig som jeg prøver å opprettholde melken min ved hjelp av pumping til anibiotikakuren er over. Nå er jeg redd for å miste melken.

Mitt spørsmål er: Er der noen risiko for barnet om jeg opptar ammingen igjen?

Relevante sykdommer/medisiner: Flagyl 400 mg 1 tablett 3 ganger daglig, Amoxillin 500 mg 1 tablett 3 ganger daglig

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Først vil jeg si at jeg synes det er viktig at du er føre var ned det gjelder bruk av medisiner samtidig som du ammer barnet ditt.

Jeg synes det er vanskelig å gi et veldig bastant svar på spørsmålet ditt. Slik jeg ser det, er det uproblematisk å amme mens du tar amoxicillin. Problemet er Flagyl. Her går mye av legemidlet over i morsmelken slik at barnet ditt vil bli påvirket av dette. I seg selv er ikke dette nødvendigvis alvorlig, men det er en mulighet for at Flagyl over lang tid kan være skadelig for barnet ditt. I Felleskatalogen og i Lommelegens medisinregister er det derfor anbefalt ikke å amme mens du tar Flagyl.
Et annet poeng med Flagyl er at det setter smak på morsmelken, den kan bli bitter. Avhengig av barnet ditt, kan jo faktisk dette være negativt for ammingen seinere.

Mitt råd til deg er å forsøke å fortsette å gi barnet ditt morsmelkerstatning og pumpe deg så lenge kuren varer. Det er jo ikke så veldig mange dager igjen. Skulle du merke at melkeproduksjonen avtar, er nok ikke risikoen for barnet ditt veldig stor ved å amme de siste dagene av antibiotikakuren.

Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?


  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn