Ammer, dårlig matlyst

Spørsmål

Hei! Har en nydelig liten datter på 3 uker. tok keisersnitt og har slitt med melkeproduksjonen, men har ammet og gitt NAN mormelkerstatning i tillegg til hvert måltid siden hun ikke økte i vekt. Mitt spørsmål er:

har hatt veldig lite matlyst i det siste og spist lite. dvs 2-3 brødskiver, litt sjokolade vann på dagen, samt middag når samboer kommer hjem. dette pga veldig hektisk og har ikke hatt tid til å spise pga mating, amming og sove noen timer.
leser på nettet at det kan være farlig å slanke seg og at miljøgifter kan gå over i melken jeg har gitt henne. Nå er jeg kjemperedd for at hun kan ha tatt skade av dette dårlige kostholdet mitt disse 3 ukene. har jo ikke slanket meg, men hatt dårlig kosthold.

Hvordan får jeg sjekka om hun har tatt skade? evt hvordan skade kan hun ha fått? psykisk utviklingshemming av noe slag?

Tusen takk for svar!

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Slik du beskriver det ville jeg overhodet ikke vært bekymret for skade. 3 uker er kort tid, og du har ikke bevisst slanket deg, men hatt dårlig matlyst. Det er slanking, hvor man går ned flere kilo i vekt over måneder som kan være problematisk under amming, da fettvev brytes ned og dermed vil miljøgifter som er løst i fettvevet frigjøres og går over i melken. Det finnes ingen tester som kan se om ungen kan være skadet, men i ditt tilfelle er det som sagt heller ingen mistanke. Håper dette var beroligende!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-