Dårlig utdrivingsrefleks

Utdrivingsrefleksen er en refleks som kommer når barnet har suget noen sekunder eller minutter på brystet. Refleksen kommer på begge sider. Muskelceller inne i brystet trekker seg sammen og driver melken ut.

Svak utdrivingsrefleks kan forekomme til begynne med, og kan bidra til ammevansker med tilstoppede melkeganger og såre brystvorter. Tilstoppede melkeganger kan igjen føre til brystbetennelse.

BehandlingDet er viktige er å få tømt brystet så godt som mulig. Bruk god tid på hver amming. Det anbefales også å amme ofte. Pass på at det er varmt nok i omgivelsene. Utdrivingsrefleksen kommer vanligvis når barnet har sugd litt. Hvis det ikke skjer og ammingen er vanskelig, kan du selv stimulere brystknoppen med fingrene før ammingen starter.

Oksytocin (Syntocinon) nesespray brukes av noen, men kan kanskje virke mot sin hensikt fordi den kan hemme kroppens egen oksytocinproduksjon.

Oppdatert 03.10.06 av: Cecilie Arentz-Hansen, lege

Kilde: Bergsjø P, Malta JM, Molne K, Nesheim B-I. Obstetrikk og gynekologi. Gyldendal Akademisk, 2004

Bekymret? Snakk med en lege på video nå!

Våre leger sitter klare til å svare på akkurat det du lurer på. Alt du trenger er en mobil, et nettbrett eller en PC med kamera og BankID.

  • Ingen krav til program eller app
  • 100% anonymitet
  • Ingen ventetid
  • Betal med Vipps
Leger på vakt
Martha Lamøy
Ledig nå
Harald Dobloug
Ledig nå
Simen Brynildsen
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen