Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Smerter i magen i uke 7

Spørsmål

Hei! Jeg skal være rundt 7 uker gravid. Har ligget rett ut med ekstrem svangerskapskvalme i ca 8 dager. I dag tidlig hadde jeg ekstreme smerter i magen i ca 20-30 minutter. Det kjentes ut som EKSTREME menstrasjonssmerter med små mellomrom, så ille at jeg kaldsvettet og nesten besvimte. Så gav det seg helt og i dag har kvalmen nesten forsvunnet helt, akkurat som at kvalmen gav seg rett etter smertene.
Lurer på om dette kan ha vært en abort, men det kom ikke noe blod. Er det mulig at alt kan være i orden selv om jeg hadde disse ekstreme smertene? Er det mulig at det var starten på en abort og at blødningen kommer senere? Jeg er i Spania i 3.5 uker til, så jeg har ingen mulighet til å sjekke opp før 29 april i Norge om alt er i orden, kan det være farlig for meg å vente så lenge? Evt. vet du om det finnes noen norske sykehus nær Alicante som kan hjelpe meg. Har erfaring med at spanjolene her snakker veldig dårlig engelsk, og jeg opplever det da som utrygt å gå til noen spanjoler (har heller ikke funnet noe god informasjon på det på Internett).
Håper på godt svar.

Svar

Hei! Det trenger ikke å bety at du har abortert. Det er et godt tegn at du ikke hadde noen blødning, men man skal være obs på smerter i magen tidlig i svangerskapet og da spesielt med tanke på graviditet utenfor livmor. Vanligvis kommer det også blod ved denne tilstanden. Om du skulle få smerter igjen er det viktig at du kontakter lege. Det finnes skandinaviske klinikker i Alicante. Du finner adresser på nettet. Smertene du opplevde kan være mye annet, f eks nyrestein, luftsmerter mm, slik at sannsynligheten for abort eller noe annet som har med fosteret å gjøre er lite sannsynlig siden du ikke har hatt blødning

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-