ICSI og lav HCG og farvet utflod

Spørsmål

Jeg er ei 29 år gammel jente som netopp har hatt mitt første ICSI forsøk. Jeg har litt pco,( legene er ikke heilt enige, men overlegen ved den behandlende klinikk sa ho såg tydelige spor av manglende egg løsning ved en av mine vaginale ultralyder)
Min samboer har dårlig sæd kvalitet.
I november i fjord hadde jeg celle forandringer og var inne til en koniserings operasjom, hvor alt gikk fint. 3 mnd etter var celleprøvene kjempefine.
Vi fikk ut 20 egg, 8 ble befruktet, 6 av disse ble frøset ned til senere bruk, og 1 ble satt inn. Jeg gikk på Crinone gel i 15 dager etter innsettinga som var 3 juni.
Jeg tok en positiv clear blue test den 14 dagen etter innsetting, men den var veldig svak. Neste dag, altså dag 15 tok jeg blodprøve som også viste positiv, men med litt lavere hcg verdier enn ønskelig. Den 15 dagen begynte jeg å få brun utflod, og om kvelden den 16 dagen kom det ut en klump med crinone gel, den var også brun, etter dette har jeg snakket med klinikken, og de sa at jeg skulle ta ny blodprøve , det har jeg nå gjort. Venter på svaret av den. Det tar sin tid når jeg tar den ved mitt lokale sykehus, og den skal sendes til behandlings sykehuset....
Jeg har ikke hatt blod, eller mens, bare brun utflod,og ikke om natta, bare på dagen. det begynner å avta nå, men har gått med det nå i 2 uker. Håper å bli sendt til invendig UL når klinikken får svar av siste blodprøve. Jeg tok en ny clear blue test for en uke siden, og den var mye mye sterkere positiv, jeg tisser mer enn vanlig på kveldene, og brystene særlig vortene er kjempeømme.
Jeg frykter at jeg har hatt en spontan abort, en inkomplett abort, eller en missed abortion. Har forstått det slik at brunt utflod over så lang tid er et sikkert tegn på det, og at jeg ikke bør være for optimistisk til tross for fortsatt positiv test, og graviditets tegn, da hcg nivået er i kroppen i ukesvis etter.
Så nå lurer jeg på om du kan si hva du tror og mener og synes. Er omlag 6 uker og 3 dager på veg, hvis min lille icsi spier fortsatt er der....
Takker for seriøst svar!!

Kvinne, 29 år

Svar

Det eneste du kan gjøre for avklaring er fortsatt testing av HCG, og etter 6 uker bør utviklingen også kunne følges med vaginal ultralyd. Det er et godt tegn at HCG har steget, selv om det går litt tregt. Ømme brystvorter er jo også et sikkert tegn på graviditet, men du bør altså få konstatert at fosteret er levende. Farvet utflod er vanlig, og trenger ikke indisere at noe er galt.