Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Gravid uke 8, men lite foster?

Spørsmål

HEI! :) Jeg er i uke 7+6 og har vært på tidlig ultralyd idag. Der var embryoet ca 7 mm og litt lite i forhold til uken jeg er gravid i. Hjertet slo, men spørsmålet er om det er en abort på gang i og med at det var så lite, eller om jeg er kortere på vei (noe jeg ikke tror, for siste mens var 14. nov-2010). Hva tror dere at kan være årsaken? Tror dere det er en abort på gang? Hvorfor slo hjertet da? Tok blodprøve og skal tilbake å ta en ny på mandag, blir også ny ultralyd neste fredag. Men synes det er lenge å vente. Mvh bekymret mor og far.

Kvinne, 24 år

Svar

Hei! Siden hjertet slo, tror jeg svangerskapet ditt er intakt. Når fosterstørrelsen var ca. 5 mm kortere enn forventet, mener jeg dette kan skyldes at du hadde en forsinket eggløsning da du ble befruktet, antagelig rundt 5. des. 2010. Slik forskyvning av eggløsning kan skje tilfeldig, selv om du har hatt regelmessig og månedlig syklus tidligere.

Det kan også være at målingen ikke viste helt riktig mål. Dette avhenger både av apparatur, livmorens leie og av andre tekniske forhold.

Jeg synes du/dere ikke bør bekymre dere, men bare avvente de kommende kontrollene.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-