Gravid uke 8, men lite foster?

Spørsmål

HEI! :) Jeg er i uke 7+6 og har vært på tidlig ultralyd idag. Der var embryoet ca 7 mm og litt lite i forhold til uken jeg er gravid i. Hjertet slo, men spørsmålet er om det er en abort på gang i og med at det var så lite, eller om jeg er kortere på vei (noe jeg ikke tror, for siste mens var 14. nov-2010). Hva tror dere at kan være årsaken? Tror dere det er en abort på gang? Hvorfor slo hjertet da? Tok blodprøve og skal tilbake å ta en ny på mandag, blir også ny ultralyd neste fredag. Men synes det er lenge å vente. Mvh bekymret mor og far.

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Siden hjertet slo, tror jeg svangerskapet ditt er intakt. Når fosterstørrelsen var ca. 5 mm kortere enn forventet, mener jeg dette kan skyldes at du hadde en forsinket eggløsning da du ble befruktet, antagelig rundt 5. des. 2010. Slik forskyvning av eggløsning kan skje tilfeldig, selv om du har hatt regelmessig og månedlig syklus tidligere.

Det kan også være at målingen ikke viste helt riktig mål. Dette avhenger både av apparatur, livmorens leie og av andre tekniske forhold.

Jeg synes du/dere ikke bør bekymre dere, men bare avvente de kommende kontrollene.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-