Foster med lav pulsfrekvens

Spørsmål

Er gravid 5 + 6. Forrige uke hatt blødning ons, fre og lør. Tatt blodprøve som viste sterk positiv gravid lørdag. Ingen blødning søndag og mandag. Var på UL på ullevål sykehus mandag og der så man et foster så stort som det skulle være med hjertelyd, MEN sykepleier og lege vekslet blikk et øyeblikk og sa at hjertelyden var litt svak.(det gikk tid mellom hver gang hjertet slo, men det slo):(legger til at jeg er sengeliggende med astma og influensa og feber). I følge legen kan dette gå bra, at fosteret er lite eller at det er en abort på gang. Så vanskelig og gå og vente slik. Vil bare legge til at jeg kun vil ha et ærlig svar, vi har ikke turd å glede å oss enda, så vi er mer forberedt på å miste enn å få beholde! Men klart jeg håper jo!!! Tror du svak hjertelyd kan være indikasjon på at jeg er kommet kortere enn jeg er eller kan det være noe galt med barnet eller kan det være en abort på gang. Jeg blør ikke noe nå. Har det noe å si at jeg selv har vondt for å puste (astma), men er på bedringens vei selv.

Relevante sykdommer/medisiner: Astma

Kvinne, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Fosterpulsen er alltid langsommere i begynnelsen, og det trenger ikke innebære noen fare. Ved 5+ uker siden menstruasjons første dag er fosteret på 4-5 mm i en slik fase med begynnende pulsasjon.
Etter det du skriver mener jeg funnet ikke betyr forestående abort, og at må være grunn for optimisme. Regner med det er avtale kontroll om 1-2 uker. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-