Fortsatt blødning og blødning16 dager etter kirurgisk abort

Spørsmål

Hei! For 16 dager siden gjennomgikk jeg en kirurgisk abort (10 uker på vei) ved sykehus i Norge. Jeg hadde kraftig blødning de første dagene (uten store smerter) og deretter avtagende, svake blødninger (på lik linje med slutten på en menstruasjonsperiode). Jeg fikk etter hvert sterke magesmerter i nedre venstre mageregion og etter konsultasjon med sykehuset ble de antatt å være luftsmerter. Disse har avtatt betraktelig, og er ikke hemmende for min daglige rutine lenger. Jeg har ikke brukt tampong eller tatt vannbad, men har hatt et samleie etter aborten med min samboer. Samleiet var ubeskyttet, men det ble ikke fullført innvendig.

Jeg blør fremdeles litt, men blodet er svært tykt og blandet med utflod og det kommer nå også klumper ut. Jeg har hatt soppinfeksjoner tidligere og det minner meg om dette, men ikke like slimete, sannsynligvis fordi de er akkompagnert av blod. Når jeg "kjenner etter" får jeg ut store klumper som ligger dypt inni skjeden og som har blod rundt seg. Lukten kan virke litt surere enn vanlig.

Jeg har også nylig hatt en influensa som er på bedringens vei. Min frykt er at dette er noe mer enn en soppinfeksjon. Hvis det kun er soppinfeksjon, kan jeg behandle en på vanlig måte med stikkpille og salve? Og kan jeg gjøre det før blødningen har stoppet? Er det andre spesielle hensyn jeg må ta?

Jeg har akkurat flyttet utenlands, så tilgang på legepersonell er begrenset.

Takk for svar!

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg! Det kan være vanlig med litt etterblødning med utflod etter kirurgisk abort, og det er vel bl. a. det som skjer. Klumpene kan tolkes som rester, som ligger i skjeden, men siden blodet er mørkt, kan det også være at blodet delvis har levret seg og slik har dannet klumper (koagler). Jeg tror ikke det foreligger soppinfeksjon. Da ville du antagelig også ha kløe og sårhet i skjedeinngangen og i underlivet ellers. Du kan gjerne forsøke stikkpille og krem mot soppinfeksjon, selv om du blør, men det beste for deg ville være å få tatt gynekologisk undersøkelse inklusive vaginal ultralyd. Jeg håper du kan få dette til der du er!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-