Angrer på medisinsk abort

Spørsmål

Hei

Jeg ble overtalt til en medisinsk abort. Jeg tok den første pillen i dag som skal stoppe videre utvikling av svangerskapet. Vil disse hormonene drepe fosteret hundre prosent sikkert? Hvis jeg ikke møter opp i overimorgen og tar den siste pillen som skal skape livmorssammentrekninger, vil det være en sjanse for at det overlever da? Eller er det for sent nå og nødvendig med den siste pillen? Blir man syk eller forgiftet eller noe hvis fosteret dør og man ikke får tatt sammentrekningspillen opp skjeden? Kan det overleve en slik hormonpille jeg tok i dag?

Skulle virkelig ikke tatt den pillen.

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Tabletten du tok i går, benyttes i forbindelse med svangerskapsavbrudd. Medikamentet (Mifegyne) fører til nedbrytning og avstøtning av slimhinnen inne i livmorhulen og skader blodkar i livmorslimhinnen. Dette hemmer videreutvikling av et fosteranlegg som allerede har festet seg i slimhinnen i livmorhulen. En del kvinner vil derfor starte og blø og noen vil også abortere allerede før ”sammentrekningspillen” (Cytotec eller Cervagem) tas ca 2 døgn senere.

Dersom Mifegyne brukes alene som svangerskapsavbrudd tidlig i svangerskapet, vil 64-85 % av kvinnene abortere. Kombineres dette medikamentet med Cytotec eller Cervagem, vil > 90% av kvinnene abortere.

Man vet pr i dag ikke om Mifegyne har fosterskadelige effekter hos mennesker. Dersom metoden mislykkes, dvs at der etter behandlingen er et levende foster, bør svangerskapet avsluttes dersom kvinnen fremdeles ønsker svangerskapsavbrudd. Dersom kvinnen ønsker å fortsette svangerskapet, bør svangerskapet overvåkes nøye med ultralyd. (Kilde Felleskatalogen)

Det er veldig synd at du nå føler du ikke skulle tatt Mifegyne-tabletten. Jeg anbefaler deg å møte på sykehuset som avtalt i morgen, og snakke med helsepersonellet der for å finne ut hva du bør gjøre videre. De vil kunne gi deg mer informasjon og støtte deg videre i denne vanskelige situasjonen.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-