Aborterer jeg?

Spørsmål

Etter å ha vært småkvalm og hatt ømme bryster en ukes tid, tok jeg en gravitest og fikk positivt resultat. Helt fra da av, (er nå i uke 8/9) har jeg hatt enten blødninger eller sort utflod og vært kvalm og hatt smerter i underlivet. Følelsen av å være gravid "mistet" jeg i løpet av uken etter at testen var tatt. Almentilstanden er sterkt varierende. På grunn av sykdom hos legen, har jeg ikke fått ny time før ut i januar, men synes ikke helt at jeg er "syk nok" til å oppsøke legevakten.
Er dette normalt så tidlig i svangerskapet, eller er jeg midt i en abort? Og hvis det er en abort, hvorfor tar det da så lang tid? Hva vil legen eventuelt foreta av undersøkelser?

På forhånd takk.

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg synes dette er svært suspekt på en abort; blødning, bortfall av graviditetsfølelse og smerter i underlivet.

Dette må utredes videre, og den viktigste undersøkelsen er en ultralydundersøkelse av livmoren for å se om det fortsatt er foster der. Hvis det foreligger en abort kan det hende du må få gjort en prosedyre hvor resten av graviditetsproduktene fjernes fra livmoren, dette gjøres i narkose via underlivet.

Legen din skal ha en vikar og slike problemstillinger synes jeg ikke kan vente i flere uker. Du bør kontakte legekontoret og be om en snarlig time eller få vite hvem som er vikar. Legen skal da kontakte gynekologisk poliklinikk for å få videre undersøkelser. Sannsynligvis vil legen din også gjøre en underlivsundersøkelse, men hvis sykehistorien er typisk er ikke det alltid grunn til å gjøre før du sendes til gynekolog.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn