Små hender, føtter og penis

Spørsmål

Hei! Jeg er en voksen mann på 35 år, jeg er 194 cm høy og veier ca. 110 kg. Problemet mitt er at jeg har veldig små føtter, hender og penis, dette har forårsaket mye mobing oppover i årene, og har påført meg mange tunge stunder. Jeg har klart å legge det meste bak meg. Har fått samboer og en sønn, som nå er tre år. Til min store sorg ser jeg nå at min sønn også ser ut til å lide av det samme som meg, hendene, føttene og hans penis er en god del mindre enn alle jevnaldrende jeg har sett han sammen med. Jeg vet ikke om jeg orker at han skal gå igjennom det jeg har gått igjennom og håper dere kan hjelpe meg. Når jeg ser på foreldrene mine har de normale til store hender. Jeg mistet i tillegg håret litt flekkvis som 19 åring, så jeg lurer bare på om alt dette kan skyldes hormonelle ting (testosteron eller lignende?) Jeg tenker først og fremst på å hjelpe min sønn til å unngå mobbing og sjikanering i fremtiden og håper inderlig dere kan hjelpe meg til å belyse dette.

Mann, 35 år

Svar

Hei.

Det behøver slett ikke å være noe hormonell forklaring på dette, men samtidig synes jeg det er viktig at du ikke skal gå med disse spørsmålene ubesvarte i alle år fremover og bekymre deg, så mitt klare råd er at du tar opp dette med barnets fastlege, som vil vurdere om barnet kan eller skal utredes for dette.

En undersøkelse hos barnelege "en gang for alle" kan også være på sin plass i dette tilfelle.

Det er meget mulig at du får konstatert at barnet ditt er 100% friskt, og ingen ting vil jo være bedre enn det, selvfølgelig.

Lykke til.