Retts syndrom

Retts syndrom er forårsaket av mutasjoner i et gen på x-kromosomet og gir psykisk utviklingshemming hos jenter. Gutter som har denne mutasjonen dør som regel før, eller like etter fødselen.

RETTS: Retts syndrom rammer i praksis bare jenter og fører til utviklingshemming på grunn av en genfeil. Syndromet er allikevel ikke et resultat av arv. Foto: NTB / Scanpix / Shutterstock
RETTS: Retts syndrom rammer i praksis bare jenter og fører til utviklingshemming på grunn av en genfeil. Syndromet er allikevel ikke et resultat av arv. Foto: NTB / Scanpix / Shutterstock Vis mer

Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen ikke er oppdatert de siste to årene. Utviklingen innen medisin går raskt, og informasjonen kan derfor være foreldet.

Publisert
Sist oppdatert

Retts syndrom er en svært sjelden diagnose og gir psykisk utviklingshemming hos jenter. Tilstanden er en av flere alvorlige utviklingsforstyrrelser som medfører avvik og forsinkelser i utviklingen, gjensidige sosiale samspill og måter å kommunisere på. Atferden er karakterisert ved en begrenset stereotyp og repetitiv atferd, samt avvikende valg av interesser. Barn med denne diagnosen har store hjelpebehov hele livet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Lommelegen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer