Kan dette ha vært farlig?

Spørsmål

Hei. Jeg har bare et spørmål jeg håper du kan hjelpe meg med. Jeg var forkjølet her for et par dager siden. I lommen min hadde jeg tørkepapir. I samme lomme lå et instax polaroidfotografi som jeg hadde glemt ut at jeg hadde, etter å ha ligget i lommen over en periode, har materialet fotografiet opprinnelig var på gått i oppløsning. På vei hjem fra jobb brukte jeg dette papiret på å snyte meg med, da det var mørkt så jeg ikke hvordan papiret så ut, men da jeg kom i lys kunne jeg se at det var masse små biter fra fotografiet på dette papiret. Jeg husker at jeg pustet dypt inn mens jeg holdt papiret foran nesen, og kunne se at "snuen" hadde sorte flekker i seg da jeg snøt meg. Etter et par googlesøk kommer det opp at det er en veldig farlig substans på disse instax-fotografiene og man må ikke få det i seg da det kan forårsake hudkreft o.l. Jeg blir med en gang veldig bekymret og lurer på om du har noe tips/info som kan få meg til å roe meg ned. Mvh

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det er ikke alt man si noe helt sikkert om når deg gjelder medisin og helse, men her kan jeg heldigvis gi deg et absolutt sikkert og klart svar:

Dette kan på ingen mulig måte medføre noen helseskade av noe slag, især ikke kreft.

Hvorvidt noe er skadelig, farlig, kreftfremkallende osv avhenger alltid av hvor mye man eksponeres for det aktuelle. Dvs styrke / mengde / hyppighet. En engangsforeteelse som dette, vil for de aller, aller fleste kjemiske stoffer være garantert helt ufarlig.
Du kan mao. helt trygt legge fra deg enhver bekymring om dette.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-