Følt seg dårlig etter tatovering

Spørsmål

Hei! Jeg tok en tatovering for 3 uker siden. Jeg merket umiddelbart etterpå en ekkel følelse av kvalme og magesmerter. Noen dager senere ble jeg syk (forferdelig vondt i halsen, feber og det som hører med) samtidig mens jeg fortsatt hadde magesmerter (det har jeg fortsatt). Jeg er fortsatt ikke helt frisk heller. For en uke siden fikk jeg plutselig en vond og ekkel smak i munnen, og jeg føler meg samtidig litt tungpustet eller at det knyter seg litt i brystet. Jeg kan sammenligne følelsen med å puste inn for eksempel sterke kjemikaler (lakk, maling, sterk deodorant osv). Det føles at det går "litt kaldt" med en sterk smak fra halsen liksom, noe som gjør at mat og drikke smaker veldig vondt. Andre symptomer er en følelse av litt kraftløshet i armene/fingrene, og høy og sterk puls, særlig merkbart om kvelden når jeg legger meg, da det er vanskelig å få sove. Har også smerter og "stikking" omtrent i alle ledd fra topp til tå, under armene, lysken, testikler for å nevne noe. Det gjør også litt vondt/en ubehagelig følelse i begge håndleddene ( ved pulsåren). Jeg er ikke sengeliggende, og fungerer forsåvidt greit til tross for disse plagene. Ikke kastet opp, selv om jeg kan ha litt følelse av kvalme i perioder.Har fått noe rødt utslett på hodebunnen.

Fargene som ble brukt var rød, sort, grønn og rosa (og såvidt av en lilla aktig-farge, som ble blandet manuelt). Jeg vet at det brukes små mengder tungmetaller i rød og grønn farge, som kvikksølv og kadmium.Kan jeg ha fått en forgiftning av dette eller er det bare en kraftig reaksjon på tatoveringen? Tok forresten CRP hos lege tidligere i dag, og den var normal. Jeg føler meg litt hjelpesløs, og vet ikke hvordan jeg skal ta tak i dette videre. Kan jeg fjerne hele tatoveringen kirurgisk på sykehus gjennom helsetjenesten, eller er dette noe som må betales "privat" ?Hvordan vil en forgiftning arte seg, for eksempel av tungmetaller?

Jeg håper i det lengste at det vil gå over, men det har gått 3 uker nå. Såret har grodd fint.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei! Det som hyppigst er forbundet med komplikasjon til tatovering er infeksjon i huden pga usteril prosedyre. Det arter seg i form av feber, redusert almenntilstand. Rødhet og smerter omkring tatoveringen samt forhøyet crp. Jeg får ikke inntrykk av at dette er tilfellet hos deg. Forgiftning er lite sannsynlig. Allergisk reaksjon kan forekomme, men uvanlig at det skal vare så lenge. Jeg tror at symptomene vil gi seg av seg selv. Gi det litt mer. Dessuten trenger det slett ikke ha noe med tatoveringen å gjøre! Det kan være en vanlig omgangssyke eller forkjølelse. Dersom du ønsker å fjerne tatoveringen må du betale alt selv. Kun det private tilbyr slik behandling. Legger ved en link hvor du kan lese mer:http://www.lommelegen.no/legesvar/fjerning-av-tatoveringer

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-