Har hodet mitt sprukket?

Spørsmål

Hei,jeg kjørte meg av på moped i går og knuste hjelmen min,legen sa jeg har sterk hjernerystelse.Jeg har sterk hodepine,kvalme og er trøtt.Hvorfor det,hva som har skjedd med hjernen min ettersom jeg er kvalm og har vondt i hode?Er det sprekk i kraniet mitt?

Mann, 15 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En hjernerystelse er en tilstand som oppstår etter at hodet har fått en kraftig slag eller bevegelse. Det er ingen synlig hjerneskade, men hjernen har likevel fått en kraftig påkjenning. Som regel har man kortvarig bevissthetstap ved et slikt traume, mange er kvalme og slappe/trøtte i etterkant, hodepine og sløvhet er vanlig.
En slik hjernerystelse går i de aller, aller fleste tilfeller over av seg selv, men i noen tilfeller kan symptomene øke på og man kan bli akutt svært dårlig. Derfor observeres ofte pasienter med kraftig hjernerystelse ett døgns tid på sykehus.

I denne perioden kontrolleres tilstanden regelmessig, og man skjermes for anstrengende inntrykk og anstrengelser.

En sprekk i kraniet er et brudd i beinet som utgjør kraniet/hodeskallen. Det er som regel fulgt av åpent sår og blødning. Et slikt brudd kan man oppdage på en CT-undersøkelse.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn