Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Sterkt økt apetitt som bivirkning av Remeron?

Spørsmål

Hei! Jeg har noen spørsmål jeg lurer på om du kan hjelpe meg med. Jeg har de to siste månedene hatt en ekstrem sultfølelse, og da mener jeg rett fram ulvehunger utav en annen verden. Jeg kan spise normal frokost og lunsj og til middag for eksempel 1-2 fulle tallerkener med kjøttkaker og tilbehør/ fisk med tilbehør og annen norsk husmannskost eller pizza og salat, men rett etterpå må jeg supplere med gjerne havregryn, epler og bananer og yoghurt, og etter en time er jeg så sulten at jeg bare må fortsette å spise. I forkant av da dette begynte hadde jeg mye kvalme og luft, og sliter med en ekkel smak i munnnen, litt jernsmak. Har egentlig lite matlyst, men må presse i meg mat for å ikke bli dårlig. Legen min aner ikke hva det er men har henvist til gastroskopi. Sliter med oppblåsthet og tåler ikke sterk mat, har mye halsbrann. Tok gastroskopi og koloskopi i 2016 uten funn. I høst gikk jeg ned 15 kg, fra 93-78 i løpet av 3-4 måneder, men aner ikke om dette har noe med saken å gjøre. Er 176 høy. Har ikke lagt på meg noe nevneverdig etter at dette startet. Jeg er så sliten og føler at blodsukkeret mitt alltid er lavt og jeg skjelver mye og er ekstremt slapp hele tiden og svimmel og er mye sengeliggende på grunn av dette. Prøver likevel å gå en liten tur hver dag. Bruker Nexium, men synes ikke det hjelper særlig. Har noen matintoleranser, men føler jeg har god kontroll på hva jeg tåler og ikke. Lurer på om dere vet vere hva dette kan være og eventuelt noen tips om hva som kan gjøre det bedre. Har gått på Remeron i 4 år, men jeg tror ikke dette er grunnen da dette problemet begynte nylig. Hilsen jente 27 år

Kvinne 27
Svar

Hei.


Svært økt apetitt er ikke symptom på noen spesiell sykdom, og jeg ser heller ikke for meg at man finner forklaringen på dette med gastroskopien du skal til nå. Derimot er det en vanlig bivirkning av Remeron. Det at du har brukt Remeron i vesentlig lengre tid enn det disse plagene har vart, er ikke noe som motbeviser at det ikke er en bivirkning, for bivirkninger kan også oppstå etter lengre tids bruk. Det behøver på ingen måte være slik at bivirkninger kommer med en gang man begynner med en medisin.

Derfor tenker jeg at Remeron er en høyst sannsynlig forklaring på dette problemet, inntil det motsatte er bevist. Det er såpass sannsynlig at jeg mener at du ikke kan la være å teste ut denne muligheten, for da kan du gå glipp av en løsning på problemet ditt.. Det må isåfall skje ved at du trapper ned og slutter med Remeron, noe jeg synes du skal gjøre i samråd med fastlegen din. Blant annet må dere da finne ut om du vil trenge noen annen medisin i stedet, eller om du klarer deg uten denne medisinen, hvilket også er en mulighet.


Av andre årsaker så kan vi tenke på for høyt stoffskifte, så sjekk for ordens skyld det med en blodprøve, om ikke det er gjort. Psykologiske årsaker er en helt annen og også fullt mulig årsak.


Jeg håper for din del at bivirkninger av medisin er forklaringen på problemet ditt, for da er det jo et enkelt problem å løse. Lykke til.