Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Rar i magen

Spørsmål

Hei, jeg har nå følt meg rar i magen i 2 uker nå, og det er slik at hver gang jeg spiser så blir magen "trang" det føles ut som at musklene presser seg sammen. Hvis jeg spiser for mye eller for fort så blir jeg kvalm og oftest så våkner jeg og har ikke matlyst, men utover dagen blir jeg bedre i magen. Jeg har kastet opp bare 2 ganger, og det er slik at hvis jeg kjenner meg nervøs og hjertet slår fortere enn vanlig så kan jeg bli kvalm. Jeg var hos legen og tok blodprøver, men det ser ikke ut som de fant noe spesielt. Jeg er bekymret fordi dette er noe jeg aldri har opplevd før.

Mann 18
Svar

Hei,


Symptomene du beskriver kan være ganske mye forskjellig, og det er selvfølgelig vanskelig for meg å si hva det er når ikke et legebesøk ga deg noen svar. 


Hvis ikke legen din var særlig bekymret over situasjonen, kan du nok trygt gi dette litt tid på å gå over av seg selv. 

Jeg skal være forsiktig med å sette stempel på hva dette kan være. Allikevel, dette kan godt være et vanlig forløp av en mild mageinfeksjon av noe slag. For eksempel som følge av at du har spist mat som inneholdt litt for mye av enkelte typer bakterier, virus eller sopp. Altså en «matbåren infeksjon», eller en «matforgiftning». Dette er veldig vanlig, og som regel bare ubehagelig en periode, før det går over av seg selv. Ofte starter det nettopp som du beskriver, med diaré, som så kan gå over i et generelt ubehag (muligens med kvalme) som kan vedvare en periode. 


Med andre ord, gi dette litt tid. På Matportalen skriver de godt om forskjellige tiltak som kan forebygge matforgiftninger til en senere anledning: http://www.matportalen.no/matsmitte_og_hygiene/tema/syk_av_maten/. ;


Hvis dette ikke går over i løpet av enda noen uker, ville jeg igjen tatt kontakt med legen din. Vær i så fall åpen om at du er plaget av dette, og ønsker tettere oppfølging. Det kan være aktuelt å gjøre andre typer tester. 


Lykke til!


Hilsen Jacob

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-