Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Diabetes type 1 og lavt testosteron

Spørsmål

Hei Får tilført nebido ca hver 4,mnd, men testosteronet lagres delvis i kroppen, har høye verdier av ett eller annet (180) skal være under halvparten. kan vist justeres med kosten, Hva gjør jeg? Har diabetes 1 med langtids verdi på ca 7...vekt: 87 slank. Høyde 184. livlengde 101. økt en del siste 2 år.. Bekymret.....

Mann 53
Svar

Hei,


Beklager, men det er litt vanskelig for meg å hjelpe deg når jeg ikke helt forstår hva det er du spør om. 


Ønsker du å få råd om hvordan å påvirke testosteronnivået eller "ett eller annet", eller ønsker du hjelp med å kontrollere diabetesen eller vekta? 


- Sett bort i fra ekstreme typer kosthold er det ikke tydelig vist at (normal variasjon i) kostholdet kan påvirke testosteronet, såvidt jeg vet.  

- "Ett eller annet" kan jo være veldig mye forskjellige stoffer i blodet, så her vil jeg ikke engang forsøke å gjette hva du tenker på.  

- Angående diabetes så antar jeg at du har en velfungerende strategi rundt mat og måltider, i og med at du har et relativt godt kontrollert langtidsblodsukker.  

- Vekta er ofte vanskelig ved diabetes, men det finnes gode strategier som man kan forsøke å tilegne seg.  


Uansett hva det er du ønsker hjelp med så vil jeg anbefale at du gjør deg kjent med de offentlige kostrådene våre. Du finner disse på Helsenorge.no: https://helsenorge.no/kosthold-og-ernaring. Her står det blant annet om god vektkontroll; nøkkelordet her er forebygging


Foreslår at du snakker med legen, klinisk ernæringsfysiologen eller diabetessykepleieren din om det du lurer på ved neste mulighet. 


Beklager igjen at jeg ikke kan være mer til hjelp. 


Lykke til!


Jacob