image: Ananastilskudd for vektnedgang?

Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ananastilskudd for vektnedgang?

Spørsmål

Hei. Jeg ønsker ned i vekt, og fant disse tablettene i annonse hos Se og Hør. Tenker du at de er trygge å spise?

Kvinne 33
Svar

Hei,

Selv om det er fristende å prøve denne typen kjappe løsninger for kjapp vektreduksjon, så synes jeg ikke du skal bruke pengene dine på dette kosttilskuddet. Det er bare lureri. Velg heller løsninger som fungerer, og som gir mer langvarig effekt.

Nå skriver du ikke så mye om hvor mye du vil gå ned i vekt, men en moderat vektreduksjon får du helt fint til over noen måneder. Gå for 0,5 - 1 kg vektnedgang i uka. Strengt tatt er det mulig å gå ned i vekt nesten uansett hva du velger å gjøre, så lenge du får i deg mindre energi enn du forbrenner. Jeg synes du skal holde særlig fokus på å begrense inntaket av mat og drikke som har høyt energiinnhold og lite næring. Dette er typisk brus, godteri, kaker, snacks og chips. Du kan ta sikte på maksimalt 100 gram per uke av denne typen unødvendig energi. Vær også forsiktig med mengden alkoholholdige drikker (øl, vin) og juice. Dropp fast-food. Spis rikelig med frukt, bær, grønnsaker og grove kornprodukter. Vær fysisk aktiv, minst 30 minutter per dag, og gjerne noe aktivitet med høyere intensitet. Det er mange andre ting du kan gjøre, men dette anser jeg for å være noen av de viktigste.

I motsetning til sære dietter og andre løsninger som lover rask vektreduksjon vil disse typene råd også vedlikeholde vekttapet på en trygg måte. Det er vel så viktig, og som regel ganske vanskelig.

Igjen altså, dropp kosttilskuddet - gå heller for det vi vet fungerer.

Lykke til!

Hilsen Jacob

Illustrasjonsfoto øverst: wasanajai / Shutterstock / NTB

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-